Vilket väder. På morgonen halt, på dagen snösörja och på kvällen snöpulsning. Helt slut, fast jag går kortare än normalt. 

Och hundarna är understimulerade. Efter en alldeles för kort promenad i morse skällde de ut mig: Nu blir det en omplacering för din del, sa de unisont, och presenterade en färdig annons:

"Det är med tungt hjärta vi skriver detta men vi måste finna ett nytt hem åt vår kära husse.

Vi måste omplacera honom på grund av hans höga ålder. Han kan inte längre tillgodose våra behov. Vi söker ett hem där han kan få den omsorg han behöver. Han är inget problembarn utan fungerar bra ihop med andra människor. Han är inte allergisk mot något.

Små barn fungerar men gärna lite äldre och helst ingen barnfamilj. Kan bli konflikt med fler män i familjen, men fler kvinnor går bra.

Tv och dator i hemmet är ett plus, men inget krav.  Har heller inga problem med att lämnas ensam i hemmet.

Socialt tränad och klarar av att åka buss, tåg eller tunnelbana ensam. Inte aggresiv vid människomöten men lite reserverad mot dem han inte känner.

Bör motioneras med tre lugna promenader om dagen. Gärna i skogs- men fungerar också i stadsmiljö. Har en bra av och påknapp. Kan koppla av inne. Sover mest.

Höft- och armbågar röntgade, B+A. Korad. Lämplig för sällskap. Ej utställning. Reggad. Svenskt personnummer. Allmäntillståndet är gott och han är pigg för sin ålder.

Grundtränad i lydnad, foxtrot, boogie och bugg. 

Vi har ingen brådska utan det viktigaste är  att vi hittar ett bra hem som uppfyller hans behov. Han är självförsörjande och pris diskuteras. Bra pris utan garantier. Liten förmögenhet inget hinder vid köp.

Närhet till Stockholm ett krav, då vi önskar bibehålla kontakten med honom".

Många skaffade hund under Coronan och nu ligger 130 omplaceringar på Blocket. Hundstallet i Stockholm har över 50 hundar som ska omplaceras 

Självklart blev jag ledsen när jag såg annonsen. Visste jag hade brister men att det var så illa trodde jag inte.

Mådde dåligt ända fram till 12 30, då Lunchekot påminde mig om att det är 1 april idag.

Andades ut och gladdes över att ha två skojfriska hundar i min närhet.Vad vore en hund utan humor?

Tusentals hundar skiljs varje år från sin flock och omplaceras. 1 april valde mina hundar en annan väg: De ville omplacera mig.